Fuld af løgn

© omslag: Carl Quist Møller
© omslag: Carl Quist Møller

Når Tango-orkestret spillede for børn, flettede han historier ind mellem numrene, historier der ikke altid holdt sig strengt til sandheden. Det blev starten på "løgnehistorierne".

DR bestilte en række korte udsendelser til børne-TV, og Carl løj sig i ti udsendelser, optaget uden klip, lige ind i folks stuer og børnenes hjerter. Til historierne havde Carl malet store detaljerede akvarel-illustrationer. Meningen var, at kameraet skulle panorere hen over billederne, mens han fortalte, men TV syntes ikke, det var nødvendigt med så megen illustration, så det endte med, at kun en mindre del af dem blev vist. Så meget slid til ingen nytte! Det var for ærgerligt, så Carl tog de store billeder under armen og gik op på Gyldendal, der uden tøven antog projektet, og i 1997 udkom tre bind med løgnehistorier, Frøen og andre historier, Min fætters flyver og andre historier og De magiske fodboldstøvler og andre historier.

Yderligere tre bøger med "løgnehistorier" er planlagt. Bøgerne, der er i bredformat, er bygget op med tekst på venstresiderne og en stor illustration på de fleste af højresiderne. Desuden er der på venstresiderne i en cirkel indsat et lille naturalistisk malet selvportræt, hvor ansigtsudtrykket visuelt kommenterer historien. På den sidste vignet vokser næsen, for "...Høh ...Næh... Det passer vist ikke helt. Det er en lille smule løgn."