Johannes Møllehave dyrker meget humoren i sit arbejde og skæver personligt såvel som i sit forfatterskab til yndlingshumoristen Robert Storm Petersen, bedre kendt som Storm P. Om ham siger han: ”Storm P. har jeg elsket, siden jeg mødte Peter og Ping (…) Der findes i alt 6.000 fluer og 60.000 tegninger. Jeg kan godt lide dem, der foregår i retten,” siger han (Carsten Andersen: Uden publikum visner han. Politiken, 2013-10-19). Om ham har forfatteren skrevet ”Tusind fluer med ét smæk” (1982) og ”Filosofiske fluer” (1988).
Johannes Møllehave er i sit forfatterskab kendt for at gå det menneskelige sind i bedene og udforske de kringlede kroge i menneskepsyken. Noget, som han blandt andet henter inspiration til fra filosoffen Søren Kierkegaard og den russiske forfatter Fjodor Dostojevskij: ”Kierkegaard går ikke efter tanken. Hans hemmelighed er, at han går fra tanken til følelsen (…) som Dostojevskij siger, mennesket er ikke en traktat på to sider, mennesket er en gåde, og det siger Kierkegaard egentlig også,” fortæller han (Carsten Andersen: Uden publikum visner han. Politiken, 2013-10-19).
Johannes Møllehaves ofte reflekterende og til tider filosoferende stil ses også hos en forfatter som Benny Andersen i erindringsbogen: ”Den hvide due” (2004) om pudsige, sjove og tankevækkende tildragelser i hans liv. De to forfattere, der er nære venner privat og sammen har skrevet samtalebogen ”Det skal mærkes, at vi lever” (2004), deler også en sproglig underfundighed. Den kommer blandt andet til udtryk i Benny Andersens ”Verdensborger i Danmark” (1995) og ”Denne kommen og gåen” (1993) om dansk identitet.
Tilsvarende er der et forfatterslægtskab med børnebogsforfatteren Halfdan Rasmussen, der i den brede offentlighed er kendt for sine populære og humoristiske børnerim. Mest kendt er nok ”Halfdans ABC” (1967). I 2004 udgav Johannes Møllehave ”Kattenes ABC”, et spil på den populære bogs titel. Han har også udgivet flere børnebøger inden for samme humoristiske børnerimsgenre som Halfdan Rasmussen, senest ”Fredes fobi”.