Baggrund

Citat
”Folk er altid langt mindre mistænksomme over for børn. Forbrydere har benyttet sig af dem i årevis. Her på CHERUB vender vi bøtten og bruger børn til at hjælpe med at fange dem. ”Hvorfor skulle I vælge mig?” (...) ”Vi har brug for børn der er eventyrlystne. De ting der får dig ud i problemer udenfor, er præcis de egenskaber vi leder efter her.”
”CHERUB mission 1 – Ilddåb”, s. 68.

Robert Muchamore blev født i det nordlige London som den yngste af fem børn. Han har tre storesøstre og en storebror. Om sin egen skoletid på Acland Burghley Primary School siger han, at den bedste tid var, da han var otte og skolen lukkede pga. problemer med asbest, samtidig med at lærerne strejkede. Eleverne måtte tage busser til en anden skole: ”Kombinationen af strejker, trafikpropper og busser der ikke dukkede op var sindssyg, og vi fik omkring to dages skole om ugen. I stedet for skole prøvede vi at sætte rekorder på vores topmoderne Atari VCS spillekonsoller” (Robert Muchamore: Biography – The early years. www.muchamore.com, 2013).

Da han blev 14, besluttede han sig for enten at blive arkitekt, fotograf eller forfatter. Da han opdagede, at det tog syv år at blive arkitekt, satsede han på de to andre ting. Efter et studiejob i en fotoforretning, fandt han ud af, at fotografi ikke var for ham, og han købte et skriveprogram. ”Desværre var alt jeg skrev forfærdeligt, og jeg stillede mig tilfreds med at være en arbejdsløs bums” (Robert Muchamore: Biography – The early years. www.muchamore.com, 2013). Robert Muchamore færdiggjorde skolen i 1991 og fik et job som praktikant på et kontor for privatdetektiver. Han blev hængende hos privatdetektiverne og blev til sidst selv detektiv ”Ikke så spændende som det lyder” (Robert Muchamore: Biography – The Cherub years. www.muchamore.com, 2013).

I 1999 besøgte Robert Muchamore sin søster i Australien. Der hørte han sin 12-årige nevø klage over, at der ikke var noget, han gad at læse, og det fik Muchamore til at overveje, om der ikke var en mangel på bøger til 12-årige drenge. Han begyndte at skrive på det, der senere skulle blive ”CHERUB: The Recruit”. I 2002 blev han færdig med bogen, der blev optaget af forlaget Hodder Children’s Books i 2003 og udgivet i 2004. I 2005 opsagde Robert Muchamore sit job som privatdetektiv og blev forfatter på fuld tid.

Muchamore har i alt skrevet 13 bøger i CHERUB-serien, som nu er afsluttet. Han er i gang med at skrive forhistorien til CHERUB, som hedder Henderson’s Boys, og vendte i 2011 tilbage til CHERUB-serien med nye karakterer. CHERUB-serien er oversat til over 20 sprog og har solgt over 5 mio. eksemplarer. Robert Muchamore bor i dag alene i London.