Lynn, Mus og Heksen

De kendteste af Phyllis Naylors bøger er dem om Heksen. Her er gys og spænding, så hjertet sidder oppe i halsen på én. Der er kommet seks bøger i serien. Den første, Heksens søster , skrev Phyllis Naylor i 1975, og den kom på dansk i 1981. Det var en af de første i den populære gys og gru-genre. De to efterfølgende, Heksens kat og Heksen kom så i 1982 og 1983.

23954796

Bøgernes hovedpersoner er den ca. 11-årige Lynn og hendes veninde, Marjorie, kaldet Mus. Lynn bor i en lille amerikansk by sammen ned sin far og mor, storesøster og lillebror - en lykkelig familie, indtil ...
"... Judith sad helt stille og lyttede. Som om hun var fortryllet. Og pludselig åbnede hun det blå skrin. En dukke kom til syne. En dukke med ternet nederdel.
"Lynn og Mus klamrede sig til hinanden midt inde i cirklen. De rystede begge to så meget af skræk, at deres ben næsten ikke kunne bære dem."(Heksen)

"Judith stak en nål i dukkens mave.
- Mus! gispede Lynn ...
Inde i værelset så de Judith dreje dukken rundt. Og hun fortsatte med at stikke nåle i den ..."(Heksens søster)

Judith er Lynns storesøster, og i Heksens søster kommer hun en del hos en gammel nabokone, Elnora Tuggle. Der er noget mystisk ved hende, og Judith opfører sig mærkeligt. Og da Lynn og Mus læser i en gammel bog om heksekraft, får de mistanke. Er Elnora Tuggle en heks? Er Judith i heksens vold? Hvem er den underlige dreng, Clyde, som fru Tuggle siger er hendes barnebarn? Og som der står i heksebogen

"De spiser kødet fra mindre børn!" - tør Lynn lade fru Tuggle og Judith være babysitter for hendes lillebror?