Baggrund

Citat
”En dag forsvinder hun ind i alt det sorte, og hjulet vil ikke længere knase, og Richard Lange vil tage hjem, og Julian vil blive på afdelingerne og i husene med havelågerne. Måske er det, når jeg bliver voksen. At jeg finder en seddel ved min egen seng, hvor der står, at det altid har set sort ud.”
”Den med Richard Lange”, s. 137.

Emma Elisabeth Nielsen er født i 1994 og opvokset i Aalborg. Hun flyttede til Amager og København i sommeren 2014 for at studere litteraturvidenskab på Københavns Universitet. I 2011 bidrog Emma Elisabeth Nielsen med en novelle i samlingen ”Vi er herinde”, som blev udgivet i forbindelse med kampagnen ”Læselyst – 3 Ministeriers Kampagne om Børn og Bøger”. Vejen frem til debutromanen har bestået i deltagelse i forskellige novellekonkurrencer, hvor hun blandt andet vandt og efterfølgende udgav to noveller i forbindelse med Metro-Litteratur – en konkurrence udskrevet af Kort&Godt og DM i novelleskrivning. Emma Elisabeth Nielsen har gået på Brønderslev Forfatterskole og har været vært for en læseklub for unge på Brønderslev Bibliotek.

Hun holder foredrag og workshops for børn og unge om det at skrive og fortæller selv om sin debut og sine bevæggrunde: ”Jeg har skrevet, siden jeg var helt lille, og skrev min første roman som 11-årig. ”Den med Richard Lange” skrev jeg, da jeg var 17. Den lå i gemmerne, indtil jeg blev spottet af en redaktør fra Gyldendal i forbindelse med en novellekonkurrence på Bogforum i 2012. Jeg er meget inspireret af minimalismen og har en ambition om at skrive den roman, som kan placere sig der, hvor jeg mener, at den danske litteratur er opdelt i to: den gode historie og det gode sprog.” (Johanne Luise Boesdal: Interview med Forfatterweb, marts 2015).