Baggrund

Citat
“Hun kunne føle døden nu som et koldt pres hen over hendes ansigt. Hun skubbede sig imod den, mærkede dens kulde synke ind i hendes kindben og læber, gennemtrænge hendes udstrakte hænder. Det var mærkeligt med solen, der stadig føltes varm mod hendes bare nakke.”
“Lirael”, s. 339.

Garth Nix blev født i 1963 i Melbourne, Australien, og han voksede op i hovedstaden Canberra. Skrivningen har altid ligget hans hjerte nær: “Jeg har altid godt kunnet lide at finde på historier. Jeg skrev en hel del historier i min skoletid og bidrog med artikler til skolebladet.” (I interviewartiklen: “A Conversation with Garth Nix”).

Efter gymnasieårene studerede Garth Nix på Canberra Universitet, mens han var deltidssoldat i fire år hos Australian Army Reserve. I 1986 fik Nix en grad i Bachelor of Arts i Professional Writing, og efter sin eksamen arbejdede han i en boghandel, hvorefter han flyttede til Sydney og varetog forskellige jobs i forlagsindustrien, fra salg til store multinationale publikationer. I 1993 rejste Nix rundt i Østeuropa og Asien i godt et år og vendte derefter tilbage til Sydney, hvor han begyndte at arbejde som PR-konsulent.

Nix debuterede i 1990 med ungdomsfantasy-romanen “The Ragwitch”, men hans egentlige gennembrud kom først i 1995 med “Sabriel”, som blev særdeles godt modtaget af anmeldere såvel som læsere.

I 1996 startede Nix sammen med to partnere PR-firmaet Gotley Nix Evans Pty Ltd, hvor han stoppede som aktiv i 1998. Herefter skrev Nix som fuldtidsforfatter i et års tid, hvorefter han tilsluttede sig Curtis Brown, Australiens største litteraturagentur, som deltidsagent. Arbejdet bestod i at spotte nye forfattertalenter.

Siden 2002 har Nix skrevet på fuld tid, og hans bøger er oversat til mere end 28 sprog verden over. Udover fantasy-bøgerne har Nix skrevet teaterrestaurantshows, noveller og “Very Clever Baby Books”, som er tre 12 sider lange bøger på størrelse med et lykønskningskort, som Nix skrev som en gave til nogle venner, der ventede børn, med det i baghovedet, at alle forældre synes, deres babyer er små genier.

Garth Nix bor i dag nær Coogee Beach i Sydney med sin kone Anna, der er forlagsudgiver, og deres to sønner, Thomas og Edward.