Baggrund

Citat
”Fyren tav, men tog et par skridt mere i hendes retning. Så stod han der, kun godt en meter fra hende. Langsomt bredte der sig et frækt grin over hans ansigt. Og i samme øjeblik vidste hun, hvad han var kommet for.”
”Tusindfryd”, s. 10.

Kristina Ohlsson er født i Sverige i 1979 og har ingen ægtemand eller børn. Hun er uddannet i statskundskab fra Göteborg og Uppsala og har tidligere skrevet udenrigspolitiske bøger. Kristina Ohlsson søgte ind hos politiet i 2005 og har lige siden været beskæftiget som akademisk analytiker hos Säpo, det svenske sikkerhedspoliti, svarende til danske PET. I perioder er hun udlånt som analytiker til det svenske forsvarsakademi, Försvarshögskolan, og til det svenske udenrigsministerium. I 2010 udstationerede Udenrigsministeriet hende i fire måneder i Bagdad, Irak.

Kristina Ohlsson er god til at bruge egne erfaringer og udgav samme år ”Tusindfryd”, som passende omhandler en irakisk flygtning. Men forfatteren udtrykker selv, at det var opholdet i Bagdad og ikke udgivelsen af ”Tusindfryd”, der var årets største bedrift. I hele 2011 har Ohlsson haft orlov fra Säpo, da hun midlertidigt er i Wien hos OSCE, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa. Her arbejder hun som counter terrorist officer i afdelingen Action Against Terrorism Units. Allerede i syvende klasse røbede hun i en øvelse sine fremtidsudsigter: ”– Jeg havde skrevet, at jeg ønskede at være en CIA-agent og forfatter. Ha, ha!” (Göran Svedberg: Fråga & svar med Kristina Ohlsson. www.svenskpolis.se, 2011-10-07).  

Kristina Ohlsson læser selv masser af krimier og får tid til at skrive ved at tage tjenestefri nogle uger hvert år, og hun har ikke i sinde at forlade jobbet hos politiet, som giver masser af inspiration til forfatterkarrieren. Hun har altid skrevet meget, og to råd hun fik, gjorde at hun netop blev krimiforfatter: ”Èt, man skal skrive som man kan. To, man skal skrive som man læser. Og jeg læser vældig mange kriminalromaner, og jeg arbejder hos politiet.” (JennyAtPiratforlaget: Askungar. www.youtube.com, 2009-10-19).  

Kristina Ohlssons store og umiddelbare succes orkestreres af hendes rutinerede forlag, Piratförlaget i Stockholm. Bag forlaget står nemlig Jan Guillou og Liza Marklund, som med deres succeserfaringer kan give debutanten Ohlsson seriøs sparring.