Baggrund

Citat
”Så hvad er fidusen med at leve i nuet? Fremtiden kommer sgu, hvad enten vi kan lide det eller ej, så hvorfor ikke være forberedt? Så en dag besluttede jeg mig for, at jeg ikke ville leve længere. Og det eneste, jeg ønskede var, at fremtiden skulle indtræffe så hurtigt som muligt.”
”Kædens sidste led”, s. 183.

Fredrik T. Olsson blev født den 1. november 1969 lige udenfor Göteborg på den svenske vestkyst. På sin hjemmeside beskriver han sig selv som en mand, der kan lide at tale. Det har han været i lang tid: ”Til min 10-års fødselsdag ønskede jeg mig en skrivemaskine. Den gjorde nok mere for at cementere mit liv som nørd end min fremtid som forfatter. Men stadig – jeg fik startet skriveriet, og det er ikke stoppet siden.” (Fredrik T. Olsson: 'Fredrik T. Olsson'. Partners in Stories, 2014. Egen oversættelse).

Den store skrive- og fortællelyst førte blandt andet til, at han i skolen både skrev og optrådte i samtlige skolekomedier. Han har siden fortalt historier i mange former – tegneserier, manuskripter, stand-up – og senest har han også med ”Kædens sidste led” været forbi romangenren.

Da han forlod skolen, var han fast besluttet på at formidle historierne igennem skuespillet. Så på trods af at hans forældre ønskede, at han skulle uddanne sig til læge, flyttede han til Stockholm for at uddanne sig som skuespiller ved Calle Flygare Teaterskola.

Det var også igennem skuespillet, at forfatteren fik tilføjet en fiktiv reference til et mellemnavn, der ikke eksisterer. Han tog det for at adskille Fredrik Olsson fra skuespilleren Fredrik Ohlsson, da de optrådte i samme opsætning af ”Torvet på Saltkråkan” i 1995.

Efterfølgende har han adskilt sig endnu mere fra skuespilleren ved at uddanne sig som instruktør ved IHTV (The Swedish School of Television). Han er i dag en etableret manuskriptforfatter i Sverige, hvor han har beskæftiget sig med flere forskellige genrer inden for både film og TV – fra bred komedie til thriller.

Selvom han stadig påstår, at han nok skal blive skuespiller en dag, så har skrivearbejdet efterhånden overtaget skuespillerkarrieren. Men han står dog stadig på scenen en gang i mellem, når han optræder som stand-up komiker.