Jess Ørnsbo har kun skrevet to prosaværker. I 1976 udkom den fragmentariske science fiction-fortælling ”Dullerdage” og i 2007 en omvendt Odysseus-roman med titlen ”Fru P.”. Ingen af Ørnsbos to romaner er traditionelle fortællinger med en logisk, realistisk handling. Hans prosastil er satirisk, absurd og samfundskritisk, særligt i beskrivelserne af de kriminelle udskud med perverterede seksuelle præferencer, som befolker historierne.
”Dullerdage” er en genrecollage, der indeholder passager af digte og dialoger, drømmescener og rablende monologer. Handlingen foregår i et genkendeligt København, med stednavne som Søndermarken og Vestre Kirkegård. Byen er beboet af liderlige og magtgriske karakterer, der bekriger hinanden. Hovedpersonen Duller er en tyk dreng, der patroniserer alle omkring ham. Til at opretholde sin dominans benytter han makabre metoder, som at stikke sine tykke fingre op i næsen på sit offer eller den såkaldte malkning, hvor han griber ofrets kønsdele og skiftevis hiver og presser. Dullers mor hedder Gudmoder. Hun holder kvindeligt hof i sin kommandocentral øverst oppe i Rundetårn. Her styrer hun ”etablissementet” ved hjælp af sine mange koner, hvis uniformer har huller, så bryster og baller stikker ud.
Romanen indledes med at to medlemmer af ”organisationen”, Erik og Albert, springer en af Dullers tilhængere, tankpasseren DD 93, i luften. DD 93 er på vej til Dullers fødselsdag, et outreret orgie med lagkagekastning, barbering af gæsternes pubeshår og andre ydmygelser.
”Organisationen” er en revolutionær bevægelse, der dræber ”etablissementets” medlemmer i et opgør mod deres dominans i byen. Historiens konflikt er på den ene side en væbnet kamp om magt og på den anden side Dullers personlige opgør med sin matriarkalske moder. På en morbid, pervers og karikeret måde ironiserer Ørnsbo over halvfjerdsernes kvinde- og klassekamp. ”Dullerdage” er en dansk pendant til Anthony Burgess’ science fiction-roman ”A Clockwork Orange” fra 1962, og Ørnsbos fremtidsdrama er oprindeligt baseret på et filmmanuskript. Bogen er illustreret af Bille Augusts fotografier. De viser bl.a. Jens Okking som Duller, der ligger bukseløs i sengen eller sidder på en rullestolstrone og taler med Olga, en mandlig, homoseksuel datamaskine.