Hans Peterson

Gitta Jürgensen. 1980. Bibliografi opdateret juli 2023.
Main image
Peterson, Hans
Foto: Anne Marie Peterson

Svensk forfatter. Har hovedsageligt skrevet romaner og billedbøger for børn og unge.
Hans Peterson er uddannet elektriker. Han debuterede som forfatter i 1945 og har skrevet over 75 bøger for børn og unge. Hans Peterson er et meget alsidigt talent, hvis produktion dækker alle slags børnelitteratur. Han kan ikke sættes i bås i en bestemt genre, idet han har skrevet såvel historiske som nutidige bøger om mange forskellige emner.

 

46552962

 

 

 

Seneste udgivelse: Svend Jæger - drengen, som ikke kunne dø. Lindhardt og Ringhof, 2018. (Svenne Jägare - pojken, som inte kunde dö, 1981). Oversat af Franz Berliner.

Artikel type
boern

Om Hans Peterson

Hans Peterson er født i 1922 i Västergötland, Sverige og er uddannet som elektriker.

Han debuterede som forfatter i 1945 og har skrevet over 75 bøger for børn og unge, hvoraf en del er oversat til mange sprog.

Han har desuden skrevet romaner for voksne samt artikler om børn og børnebogsforfattere.

Dertil kommer TV-manuskripter, skuespil og oversættelser.

Hans Peterson har gennem årene modtaget en lang række priser og udmærkelser.

Et alsidigt talent

Hans Peterson er et meget alsidigt talent, hvis store produktion dækker hele spektret inden for børnelitteraturen.

Han henvender sig ikke til en bestemt aldersgruppe, men skriver bøger for børn i alle aldre: billedbøger, oplæsningsbøger, letlæsningsbøger,

Han kan heller ikke placeres inden for en bestemt genre, idet han har skrevet såvel historiske som nutidige bøger om mange forskellige emner

Fælles temaer i hans varierede produktion er dog: realisme, menneskets ensomhed, kærlighed, solidaritet, humor, varme og optimisme.

Forfatterskabet består både af enkeltbøger og serier. De tre serier, der omtales i det følgende, er indbyrdes meget forskellige, men de giver tilsammen et godt indtryk af spændvidden i Hans Petersons forfatterskab. Her har han haft tid og mulighed for at gennemarbejde sine personbeskrivelser og temaer.