Forfatteren som barn

Meredith Ann Pierce blev født 5.7.1958 i Seattle, USA. Som datter af forældre der begge var professorer, blev hun tidligt opmuntret til at beskæftige sig med intellektuelle ting. Hun lærte f.eks. at læse allerede som 3 årig, og det med bøger har præget en stor del af hendes liv både arbejdsmæssigt og privat.

Hun har altid været optaget af at opbygge fantasiuniverser og fortæller selv, at hun drømte sig ind i flere forskellige verdener som lille. Hun kunne bruge timer på at lege og skabe eventyr sammen med sin store samling af tøjdyr, og sine usynlige venner. Hun legede rollespilslege - lidt ligesom Dungeons and Dragons, før de blev moderne. På en måde blev legene også en tilflugt for hende. De skabte tryghed i en barndom, der var præget af, at forældrene rejste meget, og af at hele familien flyttede masser af gange.

Frygt har også været en bestanddel af barndommen. Hun levede længe med frygten for en bestemt voksen i familien, som var voldelig overfor hende. Lige indtil hun en dag blev så rasende at hun turde tage kampen op, og endeligt sige fra over for den voksne.

I skolen var hun en enspændertype der ikke var med i kliker, heppekor og den slags. Fagene var lette for hende - hun vidste jo så utrolig meget om mange emner fra alle de (voksen)bøger hun læste.