Hvorfor skriver hun fantasy?

Fantasy er en litteraturform, hvor sansen for det mystiske og det fantastiske spiller en hovedrolle - emner som jo passer fint med Pierce´s interesser Det er en anden måde at beskrive vores egen verden på. Man kan lære noget om verden ved at forstørre det, og betragte det hele lidt på afstand.

-"At skrive fantasy er at kaste skygge på en mur - du skal overbevise tilskueren om at skyggen er virkelighed" siger hun i et interview.

Selv om hun godt ved, at fantasy mest læses af unge - tænker hun ikke specielt på sit publikum, mens hun skriver. Hun prøver ikke at forenkle sproget eller tankerne for at gøre dem lettere at forstå. Hun skriver lige præcis det, som er vigtigt for hende selv - og siger at hun er sit eget bedste publikum, mens hun skriver.
Men hun finder det naturligt, at unge er optaget af bøgerne, fordi de unge jo ofte selv står midt i forandringer i deres liv - på vej mod at blive voksne og på vej væk fra det kendte liv i familien. På den måde er de mere lyttende overfor bøgernes personer, som også gennemgår en eller anden form for forvandling i deres liv.