Den brudte bro og Eventyret om Lila og de tre gaver

”The Broken Bridge” fra 1990 (”Den brudte bro”, 1999) handler om den farvede pige Ginny, der vokser op hos sin hvide far. Da de en dag får besøg af en socialrådgiver, begynder hun at sætte spørgsmålstegn ved sin gode og trygge tilværelse og tænke over, hvem der er hendes mor, og hvad det er, hendes far skjuler for hende. Hun har et tegnetalent, som hun gerne vil videre med, og da hun finder ud af, at hendes mor er en berømt maler, vil hun opsøge hende. Men sandheden om hendes liv er helt anderledes, end hun havde forestillet sig.

22378074

”Den brudte bro” er en bog om at finde sin identitet og at se sig selv og omverdenen i øjnene. Den er også humoristisk, og Ginnys forelskelse i den dejlige Andy og skildringen af venner og dagligliv i den lille by i Wales er fint skildret.

I ”The Firework-Maker’s Daughter” fra 1995 (”Eventyret om Lila og de tre gaver”, 1998) kommer det som en overraskelse for pigen Lila, at hun ikke skal være fyrværkermester ligesom sin far, men som andre piger oplæres i dansekunsten, så hun kan blive ordentligt gift. Med sine svedne øjenbryn og afbrændte hårtotter ser hun farlig ud, og hun søger derfor hjælp hos sin gode ven, elefantpasseren Chulak og den hvide talende elefant, som er kongens kæreste eje. Måske kan de hjælpe Lila?

Det er en historie om en graffitibemalet elefant, dens forelskede oppasser og den fyrværkeri-interesserede Lila, der ønsker at bryde med traditionen. Helt let er det ikke. De tre venner sætter livet på spil, inden den store fyrværkeri-konkurrence løber af stablen med mange konkurrerende deltagere, heriblandt også Lila. De charmerende tegninger af Nick Harris passer fint til historien.