Baggrund

Citat
”(…) huden er en scene, alle ved det. Huden er den scene, hvor mennesket kan udtrykke sin indre verden, huden er det elastiske hylster, der omgiver hele legemet, huden har en udstrækning på mellem 1,6 og 1,8 kvadratmeter, det svarer til et gennemsnitligt dynebetræk.”
”Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet”, s. 23.

Bjørn Rasmussen voksede op på en rideskole i Vestjylland. Han red dressur på sin varmblodshoppe Magna og spillede saxofon og teater i børne- og ungdomsteatret Balder. Efter en halv HF flyttede han til Aarhus og gik på Den Fri Ungdomsuddannelse, hvor han tog kurser i skrivning og i dramatik. Han var militærnægter i et år på Aarhus Teater og gik herefter på den 3-årige Dramatikeruddannelse, der er tilknyttet Aarhus Teater.

Siden flyttede Bjørn Rasmussen til København, hvor han efter eget udsagn overvejede at blive bedemand, men det litterære talent førte ham fra dramatikken og bedemandsovervejelserne og ind på Forfatterskolen. Han debuterede som dramatiker som 21-årig med audioguide-dramaet ”Myg marcherer i sødt blod”, som blev opført på Teater Katapult i 2004. Siden har Bjørn Rasmussen skrevet flere skuespil, hvoraf fem er blevet opført, blandt andet stykket ”Alrune”, der blev opført på Odense Teater i år 2006.

Bjørn Rasmussen har en mor, to søstre og fem nevøer og niecer. Forældrene blev skilt, da han var seks år gammel, og faren døde, da han var tolv.