Baggrund

Citat
”Tusinder og atter tusinder af lysglimt blinkede, hvor lygten ramte. Men det var hverken stjerner eller glimtende sten. Øjne. Og de kom tættere og tættere på, mens den susende lyd kom nærmere i rasende fart. Flagermus.”

”William og Athena – Prøvelsernes huse”, s. 78.

Kit A. Rasmussen er født på Rigshospitalet i København i 1982. Hun voksede op på Nørrebro, hvor hun boede med sin mor, der var pædagog og sin far, der var forsker.

Allerede som barn drømte Kit A. Rasmussen om at blive forfatter og som 11-årig gjorde hun sig de første erfaringer med i forbindelse med et skoleprojekt. Om dette siger hun: ”Min allerførste bog, som ikke er udkommet, skrev jeg sammen med nogle klassekammerater til et skoleprojekt, da jeg var omkring 11 år. Historien hed Heksen Ørfel og handlede om en temmelig sær heks, som fløj på en støvsuger frem for en kost og blev uvenner med de andre hekse i Hekseforeningen. Heldigvis havde hun sin gode ven Snøvledyret til at hjælpe med at få skovlen under en ond troldmand. Vi skrev teksten, lavede tegninger til og kopierede den til hele klassen.” (Mød William og Athenas mor. Palles gavebod. www.pallesgavebod.dk).

Forfatterdrømmene blev dog skubbet i baggrunden, da Kit A. Rasmussen blev ældre. Hendes forældre lagde vægt på, at hun fik en uddannelse og hun påbegyndte både civilingeniør-, matematik- og psykologistudiet, dog uden at finde sig til rette nogle af stederne.

”Min forældre sagde altid. ”Få en uddannelse, så kan du skrive bagefter”.
 Det virkede egentlig også som en ret god idé, bortset fra at jeg i 2005 var på mit tredje universitetsstudie og stadig ikke følte, at jeg var det rigtige sted eller lavede noget, jeg virkelig havde lyst til.” (Kit A. Rasmussen. Biografi og inspiration. www.boernelitteratur.dk).

Først da Kit A. Rasmussen i 2006 søgte ind og blev optaget på Center for Børnelitteraturs forfatterskole, fandt hun sin rette hylde. To år senere, i 2008, da Kit A. Rasmussen dimitterede, havde hun allerede fået ideerne til de første bøger om Max Power og William og Athena.

Sideløbende med sin forfattervirksomhed er Kit A. Rasmussen medlem af foreningen Håbefulde Unge Forfattere og har i en periode været en del af medlemsbladet Skrivelysts redaktion. Endvidere er Kit A. Rasmussen optaget i De Berejstes Klub og ynder at rejse rundt i verden og samle inspiration til sine historier.