Kit A. Rasmussens serie om Max Power består indtil videre af to titler: ”Max og det mystiske museum” (2008) og ”Max og den mumlende mammut” (2009). Begge er gennemillustreret af Jan Kjær.
Max, eller Maximilianus, vil egentlig bare gerne lave det samme som alle andre børn. Gå i klubben efter skole, spille computer og være sammen med sine venner, men Max’ mor mener, at det er spild af tid og fordummende.
I stedet må Max være på museet, hvor hans mor arbejder. Der er nemlig masser af lærerige ting at give sig til. Synes Max’ mor.
Men Max keder sig, og for at jage kedsomheden på flugt har han opfundet et alter ego, det vil sige et andet jeg. Alter egoet hedder Max Power. Max Power er frygtløs, fri som fuglen og ude på spændende eventyr. Gennem ham får Max mulighed for i fantasien at opleve den verden, som hans mor siger, han kun må kigge på.
Af og til sker det dog, at fantasi og virkelighed krydser hinanden og Max får lov at føle, hvordan det må være at være en handlekraftig eventyrer. Det er for eksempel tilfældet i ”Max og den mumlende mammut”, hvor Max Powers møde med en vaskeægte mammut resulterer i Max opklaring af et mønttyveri fra museet.
Bøgerne om Max Power er letlæsningsbøger. Kapitlerne er korte og historierne ledsages af illustrationer, der underbygger handlingen.
Tematisk kredser bøgerne om det at være sat uden for fællesskabet. Max tages af sin mor ud af sociale fællesskaber og isoleres dermed fra sine venner. Hans mor gør ham til en enspænder, en der ikke hører til. Isolationen gælder ikke kun det sociale, den er også fysisk. Max er begrænset af museet og afholdes fra at opleve den virkelige verden. I stedet må han nøjes med at være tilskuer til en verden, der var engang. En verden der er ordnet og i montre, ganske fri for farer.
Max’ måde at håndtere dette på er at skabe sig en verden fuld af udfordringer og frihed og en identitet, hvor det at være alene er en styrke.