I virkelighedens verden

At ens mor har en pistol liggende i natbordsskuffen er i hvert fald usædvanligt, og at hun skændes med sin nye mand er ubehageligt. Så meget er sikkert, men om der også er sammenhæng, bruger Jesper meget tid til at spekulere over i Pistolen i skuffen. Alt imens hans mor opfører sig ganske normalt, og Jesper også får tid til at deltage i Monsterklubbens ritualer og liste rundt om den sære skomager Samson med stensamlingen.

Jo, de voksnes verden er ofte mærkelig, og der hersker uforståelige regler, men Den der sender en ballon af sted ... bliver altid en smule lettere om hjertet, synes Hendrix. Og man har brug for at sende lidt tungsind til vejrs, når man, som Hendrix, har en mor der forbyder én at gå i tivoli, at snakke med kirkegårdsgraveren og hammerkasteren, Vejlesødrengene og Tunnelkongen. Tunnelkongen er det måske også bedst at undgå, for han spærrer vejen gennem tunnelen, og man får kun lov at passere, hvis man har slik at betale med.

På den måde kan man jo let føle sig lidt ensom, så Hendrix sender balloner ud i verden - som flaskepost ad luftvejen. Og hvem andre end Tunnelkongen dukker op en dag med det lille krøllede brev, Hendrix havde sendt til vejrs med én af sine balloner.

Slet så ensomt har Enok det ikke i Ismand . Han har det rart sammen med sin far. De kører isbil hele sommeren og tager på fisketur med vennen Lasse, når de holder fri. De har god tid til at snakke sammen om stort og småt, og det hjælper, når det hverken er så let at være grønlænder, at sælge is eller være uden mor.