Baggrund

Citat
”Den hvide rose dør/ den taber sine/ blade/ ned mod jorden/ og blir rose”
”Den hvide rose”, s.80.

Olga Ravn er vokset op i København og har efter gymnasiet gået på Testrup Højskoles skrivelinje og på Forfatterskolen fra 2008-10. Hun har læst litteraturvidenskab på Københavns Universitet og har gennem flere år været fast underviser på Testrup Højskoles skrivelinje.

Olga Ravn er vokset op i en tid, hvor internettet har været et naturligt sted at publicere sine ting: ”Jeg har lagt tekster ud på sindssygt underlige blogs. subnet.dk, og hvad de ellers hedder. På digte.dk havde man et hav af underlige ’digter’-venner, man aldrig mødte i virkeligheden. Så selvom det at skrive altid har været meget privat, så har jeg aldrig skrevet til skuffen. Der har altid været en bevidsthed om modtagere,” fortæller hun. (Johannes Henriksen: At skrive om ubehaget ved at være sig selv. Information, 2012-01-12).

Hun har været skribent på magasinet Cover fra 2007-2008 og har udover sin debut i Hvedekorn i 2008 haft publikationer i konvolut 28/6, Trappe Tusind, Viktor B. Andersens Maskinfabrik, Verbale Pupiller mm. Olga Ravn har skrevet litteraturkritik til de danske aviser Information og Politiken og klummer til den norske avis Klassekampen. I en periode var hun med i redaktionen på det litterære tidsskrift Den Blå Port. Udover sin egen forfattervirksomhed har Olga Ravn bl.a. oversat digtsamlingen ”I en cylinder i vandet af vandgråd” (2013) af den svenske digter Ann Jäderlund og romanen ”Intet gælder” af Joan Didion, og hun har redigeret bogen ”Jeg ville være enke, og jeg ville være digter” (2015) om og med Tove Ditlevsens glemte tekster. I 2015 oprettede Olga Ravn skriveseminaret Hekseskolen sammen med den svenske forfatter Johanne Lykke Holm, og hun er redaktør på Gyldendals serie SKALA.

I 2021 blev Olga Ravn medlem af Det Danske Akademi.