Baggrund

Citat
”Jeg skal huske at tage børnene som gidsler i min egen frustration over livets nedture. De skal lære min angst at kende. Det bliver mega dybt og rasende ærligt”.
”Rasmus skriver en Nordisk Børnebog”, afsnit 4.

Man skulle tro, at Rasmus Bregnhøi (1965) – om nogen – er født til at blive børnebogsillustrator, men sådan er det ikke. Rasmus er godt nok søn af tegneren Palle Bregnhøi, men er ikke vokset op sammen med sin far. Alligevel er han altså gået i sin fars fodspor og er nu en flittig børnebogsillustrator. Men det var ikke med vilje.

Da han som nyuddannet tegner fra Danmarks Designskole i København i 1992 skulle ud og finde noget at lave, tænkte han ikke i børnebogsbaner. Ikke for alvor. Han illustrerede et par bøger skrevet af sin bror Martin i slutningen af 1980’erne: ”Arne kan ikke li’ heste” (1987) og Borte” (1989), men det var ikke det, han brændte for på det tidspunkt. Han ville hellere tegne for voksne og lavede i to år tegneserien ”Uffe Undskyld” til månedsbladet Press, om en mand der altid siger undskyld. Samtidig fik han en aftale i stand med dagbladet Information om fast at levere to dagsaktuelle tegninger om ugen plus de løse opgaver, der måtte komme hen ad vejen. Det forhold stoppede brat i 1995, og hans forsøg på at få en anden bladtegnertjans mislykkedes. Med tiden er Bregnhøi dog blevet en populær illustrator, der har illustreret historier af forfattere som Alberte Winding, Kim Fupz Aakeson, Oskar K, Pia Juul og Katrine Marie Guldager.

”Det handler om, at finde ud af hvor langt jeg kan trække den,” siger Rasmus, ”men det er vigtigt, at man er sig bevidst om, at det er børn, man arbejder for.”