Baggrund

Som mange andre forfattere var Celia Rees meget glad for litteratur som lille. Hun voksede op med sine forældre i Solihull i England med en hjemmegående mor, mens faren var inspektør på den lokale skole. Celia Rees elskede gysere og spændingshistorier om eventyrere og pirater. Barndomshjemmet var fuld af bøger, og begge forældre læste højt for hende. Når Rees havde fået fortalt en god historie, genfortalte hun den for sine venner, og så legede de, at de var personerne i fortællingen.

Da tiden kom til at begynde i skole, besluttede forældrene, at hun skulle gå på en pigeskole. Her blev yndlingsfagene historie og geografi. Nu kunne hun selv læse skønlitteratur, men hendes største interesser var ifølge hende selv: musik, drenge og makeup. Rees’ far døde, da hun var 12 år. Det blev forbudt at tale om ham, og alle hans ting blev fjernet fra hjemmet. Denne måde at fortie sorg på blev temaet i bogen “The Truth or Dare”, 2000 (“Afsløringen”, 2003).

Celia Rees tog en uddannelse på Warwick University i historie og politik, så hun kunne undervise i folkeskolen. Hun var særligt interesseret i hekseforfølgelser og amerikansk historie. Efter uddannelsen fik Celia Rees arbejde som lærer i byen Coventry, men det var ikke helt nok, så efter ti år tog hun en mastergrad på Birmingham University i skriveteknik. Hun fik stor ros for sine skrivekundskaber, hvilket gav hende mod på at give sig i kast med fiktion. Rees lagde mærke til, at de mest populære bøger blandt hendes elever var af amerikanske forfattere såsom Judy Blume, Robert Cormier og Louis Duncan. Det undrede hende, at der ikke eksisterede krimier med engelske teenagere som hovedpersoner, så hun fik lyst til selv at skrive dem. Inspirationen til det første plot kom fra en kollega, der fortalte en sand historie om en gruppe studerende, som var blevet indblandet i eftersøgningen på en morder. Det blev til debuten “Every Step You Take”, 1993 (“Vilde unge hjerter” fra 1994).

Siden 1997 har Celia Rees været forfatter på fuld tid. Sammen med sin datter og mand bor hun i den engelske by Learnington, hvor hun skriver sine krimier, historiske romaner og gysere.