Baggrund

Citat
”Det var mens han ledte, at han fik tømt øldåsen og smed den i en busk, og selvom vi alle sammen ved, at det er noget værre svineri at smide affald i en park, så havde Torleif simpelthen så travlt med at lede, at jeg synes vi skal undskylde ham denne ene gang.”

”Jagten på Benny”, s. 93.

Gunvor Reynberg er født i Vanløse d. 25 maj i 1960. Da hun var otte år gammel, medvirkede hun i filmen ”Det var en lørdag aften” (1968). Hun er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1990, og som skuespiller har hun medvirket i både tv-serier, film, julekalendere og revyer. 

Hun har blandt andet medvirket i et afsnit af tv-serien ”Landsbyen” (1991-1996), to afsnit af tv-serien ”Anna Pihl” (2006-2008) og i to afsnit af tv-serien ”Sommer” (2008). På det store lærred har hun medvirket i film som ”Olsen-Bandens sidste stik” (1998) og ”Juliane” (2000).

I 1983, før Gunvor Reynberg uddannede sig til skuespiller, debuterede hun som tekstforfatter på studenterrevyen, hvor hun også selv spillede med i nogle sæsoner. Siden da har hun medvirket i revyer hele landet over. Både som skuespiller og manuskriptforfatter. I 2001 blev hun tildelt prisen som Årets Revykunstner, også kaldet ”Årets Dirch”.

Gunvor Reynberg har skrevet manuskript til flere af Eventyrteaterets og Anemoneteaterets børneteater-forestillinger. Derudover er hun manuskriptforfatter til teaterversionerne af flere kendte børnebøger af nyere tid, herunder Renée Toft Simonsens ”Karlas Kabale”, Kim Fupz Aakesons ”Vitello” og Manu Sareens ”Iqbal Farooq”.

Hun debuterede som børne- og ungdomsforfatter med novellen ”Perlevenner” i novellesamlingen Pære-perker-dansk i 2011. Samme år udgav hun sin første børne- og ungdomsbog, ”Pelle Pophår og Panodilpigen”, og året efter fulgte andet bind i serien, der i dag tæller seks bøger. I 2016 udgav hun en ny serie om vennerne Foxy og Mikkel i 3.U, og der er indtil videre udkommet fire bøger i den serie.

Gunvor Reynberg er i dag næstformand for Skuespillerforeningen. Hun er gift med Bo Skødeberg Kristensen.