Både Pelle Pophår-serien og serien om Foxy, Mikkel og deres venner i 3.U lægger sig stil- og genremæssigt op ad Renée Toft Simonsens serie ”Karlas Kabale” (2003-2011) og Manu Sareens serie om ”Iqbal Farooq” (2006-2013). Pelle Pophår-serien henvender sig til den samme målgruppe, mens 3.U-serien henvender sig til børn, der er et par år yngre. Alle serier er fortalt humoristisk, samtidig med at de behandler alvorlige hverdagsproblemer vedrørende familie, venskaber, mobning, alkohol og integration.
Familien og særligt sammenholdet blandt familiens medlemmer er fremtrædende i både Pelle Pophår -, Karlas kabale - og Iqbal Farooq-serien. I Pelle Pophår-serien har både Pelle og Petra et nært forhold til deres familie, der i Pelles tilfælde kan defineres som en kernefamilie, mens der i Petras familie er nogle sociale problemer, som påvirker hende i skolen. I Karlas familie er der også nogle problemer, et af dem er, at Karlas far, der ikke længere bor sammen med Karla og hendes mor, drikker lidt for meget. Mens det i Iqbal Farooqs dansk-indiske familie er de kulturelle forskelle, mellem det land familien stammer fra, og det land de nu bor i, der giver anledning til problemer.
I ”Kødbollekrigen” er Wilhelm, der er ny dreng i klassen, en bølle over for de andre elever, særligt Foxy. Men hun finder ud af, at det er fordi han har det svært derhjemme. I ”Pelle Pophår og Panodilpigen” starter Petra som ny pige i klassen, og på grund af nogle rygter omkring hendes familie bliver hun mobbet af de andre elever i klassen, særligt pigerne. I ”Karlas svære valg” (2005), tredje bog i Karla-serien, starter der også en ny pige i klassen, den afghanske Selma, og ligesom Petra bliver hun også mobbet af de andre piger i klassen. Både Pelle og Karla synes godt om de nye, men de er bange for at vise det, da det kan betyde, at de selv ender med at blive mobbet.
I ”Karlas svære valg” får man gennem Selma et indtryk af, hvor svært det kan være at være indvandrer i Danmark, et emne som også er centralt i serien om Iqbal Farooq og i ”Pelle Pophår. Mission Præmieperker”. Gennem alle bøgerne får man en forståelse for, hvordan kulturelle forskelle kan medføre en række problemer, som kan være svære at forstå, når man stadig er barn.