Baggrund

Citat
”Niller skulle lige til at begrave sit ansigt i puden, da en tanke slog ned i ham. Han var godt klar over, at en rødhåret og halvslap dreng fra Skovlunde Bytorv ville få det svært i kampen mod kometen fra det ydre rum. Men hvis han nu fik en superheltedragt? Ligesom Clark Kent.”
”Karmaboy – kometen og den onde numsekløe”, s. 42.

Jacob Riising blev født i 1978 og voksede op i Herlev nordvest for København som en efternøler med to ældre søstre. Hans far var dyrlæge og hans mor børnepsykolog. Skolen havde ikke den lille Jacobs store interesse. Fantasiuniverser af enhver slags fyldte til gengæld meget: ”Jeg spillede ikke fodbold eller noget. Jeg var en ret stenet dreng, som drømte og fantaserede meget. Efter skole kunne jeg gå og interviewe mig selv om, at jeg var den dreng, der kunne hoppe højest i hele byen, eller at jeg scorede den lækreste pige i klassen. Jeg elskede at forestille mig den slags.” (Stinne Andreasen: Jacob Riising – portræt af et professionelt pjattehoved. Berlingske Tidende, 2012-03-12).

Det var lidt af et tilfælde, at han endte i tv-branchen, men han vidste tidligt, at han gerne ville arbejde med medier. Som 14-årig søgte han erhvervspraktik på det daværende Kanal 2, og efter praktikforløbets afslutning fortsatte han med at bruge meget af sin tid på at lave kaffe og ordne praktiske ting på tv-stationen, når han havde fri fra skole. Det var også her, han fik sin tv-debut som kamelbagdel, da han blev tilbudt at være afløser for den ene af de to piger, som normalt spillede tøjkamelen Johanna i børneprogrammet ”General Dryptud”: ”Jeg var inde i Johanna som røven, for man fik ikke sådan lov til at være hovedet. Der var en klar hierarkiforskel. Jeg fik også kun lov til at være inde i den et par gange, fordi hende, der ellers var røven, havde meldt afbud,” forklarer Jacob Riising (Ditte-Marie Ascanius: ”Jeg synes, at det er vigtigt, at man tager børnene seriøst”. Politiken, 2009-06-28).

I 1999 blev Jacob Riising, som kun 21-årig, vært og tilrettelægger på Børneradio på P3, og i 2001 var han med til at starte børnenes melodigrandprix, MGP, op. Han er siden også blevet kendt som vært på både quizshowet ”Amigo” og den fiktive nyhedsudsendelse ”Gepetto News”. Sammen med sin gode ven Signe Lindkvist var han også med til at starte det populære Cirkus Summarum, og mange kender ham også som den strikse skoleinspektør i ”Ramasjangskolen” og den selvoptagede studievært i ”Riisings flotte Talkshow”. Han har ligeledes prøvet kræfter med programmer for voksne som ”Landeplagen”, ”117 ting” og ”Versus”, men hans hjerte banker mest for formidlingen til de halvstore børn, forklarer Jacob Riising: ”Jeg foretrækker at lave tv for de ældste børn på 10-12 år, hvor de er for unge til at være teenagetrælse, men gamle nok til at forstå ironi. Det er en spændende alder, fordi børnene har en masse ideer om, hvad de vil med livet. En masse fantasier og drømme.” (Stinne Andreasen: Jacob Riising – et portræt af et professionel pjattehoved. Berlingske Tidende, 2012-03-09).

Sideløbende med sin tv-karriere har Jacob Riising skrevet flere fagbøger til børn bl.a. ”De 100 sejeste mennesker i verden”, og i 2015 udgav han fiktionsbogen ”Karmaboy – kometen og den onde numsekløe”.

Jacob Riising er gift med Louise Kamman Riising, som han har tre børn sammen med; Carlo, Marvin og Lykke. Familien bor på Christianshavn i København i den gamle Filmskole, som er lavet om til lejligheder.