Der findes en række fagbøger til børn med faktuel viden om et afgrænset emne, som benytter sig af tallet 100 i sin titel, ligesom Riising gør det med bogen ”De 100 sejeste mennesker i verden”. Det kunne f.eks. være ”100 ting du bør vide om dinosaurer” eller ”100 ting du bør vide om vikinger”. Jacob Riisings kollega fra børnekanalen Ramasjang, Sebastian Klein, har ligeledes skrevet bogen ”Verdens 100 vildeste dyr”.
Hovedpersonen i Jacob Riisings ”Karmaboy – kometen og den onde numsekløe” er en helt almindelig dreng, som forvandler sig til en superhelt. Med dette udgangspunkt for historien lægger bogen sig i forlængelse af flere andre superheltebøger som f.eks. Kenneth Bøgh Andersens ”Antboy”. En dansk forfatter, som Jacob Riising med sin skønlitterære bog også synes at minde om, er den danske børnebogsforfatter Ole Lund Kirkegaard, som bl.a. er kendt for bøger som ”Lille Virgil”, ”Otto er et næsehorn” og ”Gummi-tarzan”. Især historien om ”Gummi-tarzan” har flere tematikker til fælles med ”Karmaboy – kometen og den onde numsekløe”. Begge bøger har en noget splejset dreng, der oplever at være en superhelt, som hovedfigur.
Både Niller i Riisings bog og Ivan Olsen i ”Gummi-tarzan” bliver også lidt klogere på sig selv og verden af superhelteerfaringerne, ligesom betydningen af at have gode venner fremhæves i begge de to bøger. I sin humor kan Riisings historie også sammenlignes med en bog som Dav Pilkeys ”Kaptajn underhylers eventyr”.