Baggrund

Citat
”Pludselig greb jeg fat i tallerkenen og kylede den af sted som en fucking frisbee. Fisk og mad og det hele fløj gennem luften. Den ramte ham perfekt. Lige i panden. Han gav et skrig fra sig og faldt bagover. Så gik det helt amok.”
”En god dreng”, s. 28.

Glenn Ringtved blev født i 1968 i Usserød i Nordøstsjælland. Begge hans forældre var fra Aalborg, og da Glenn Ringtved var tre år, flyttede far, mor, storesøster og Glenn tilbage til Jylland, til byen Hjørring.

Allerede som barn drømte Glenn Ringtved om at blive forfatter. Hans forældre var begge gode fortællere, og han sugede til sig, når de foldede deres særlige talent ud.

Glenn Ringtved brød sig ikke om at gå i skole, men til gengæld holdt han af at lege med ord, sprog og fortælling. Selv siger han: ”Jeg havde allerede tidligt et stort behov for at udtrykke mig. Det var gennem leg eller udklædning og hjemmeteater og den slags – eller bare at spille fransk klovn i skolen. Men jeg fandt ud af, at det også̊ kunne komme til udtryk på andre måder, og at jeg havde talent for det med ord. Jeg skrev nogle sjove stile, som lærerne læste op af – og jeg tænkte ret tidligt, at det var det jeg ville: At det var der, jeg havde mit helt specielle talent.” (Kristine Nielsen: Interview med forfatteren Glenn Ringtved. Inspirator, 2007).

Han delte dog ikke sine forfatterdrømme med andre, men dyrkede sin passion i al hemmelighed: ”Jeg gik på biblioteket og lånte de samme bøger om og om igen – og studerede virkelig forfatternes teknikker. Men det var mit eget hemmelige projekt. Det var ikke noget, jeg fortalte om til nogen.” (Kristine Nielsen: Interview med forfatteren Glenn Ringtved. Inspirator, 2007).

Som 25-årig debuterede Glenn Ringtved med børnebogen ”Benny Bøf-fugl og andre historier fra Cirkus Bambino”. Siden er det blevet til mange flere titler, her i blandt også filmmanuskripter til filmene ”Nemesis” (2010), ”Omveje” (2012) og ”Kampen” (2013).

Glenn Ringtved boede i en periode med sin familie i Spanien, og det var her, han blev inspireret til serien om fodboldholdet Dreamteam.

Sideløbende med sin forfattervirksomhed er Glenn Ringtved foredragsholder og indehaver af forlaget Bagland. Glenn Ringtved er bosat i Hjørring med sin kone Berit. Sammen har de sønnerne Emil og Frederik.