Baggrund

Citat
””Han ER min. Har altid været min, og vi havde det fint, indtil du stjal ham.” Hun slår mit ansigt mod asfalten. En jagende smerte løber gennem næsen op til hjernen. Hovedpinen eksploderer. Jeg skriger.”
”Bitchen imellem os”, s. 54.

Nicole Boyle Rødtnes er født i 1985 i Brønshøj, en bydel i København, men er opvokset på Østerbro.

Rødtnes hørte ikke til blandt de dygtigste elever i sin klasse på Randersgade skole, men som 13-årig begyndte hun at skrive på en bog i al hemmelighed. Jeg fortalte ikke nogen, at jeg skrev. Det var en hemmelighed det første lange stykke tid. Nok især fordi jeg på det tidspunkt ikke var særlig god i skolen. Jeg var en af dem, der havde mindst 10 fejl i diktat og tit også 20 eller 30 fejl. Men jo mere jeg skrev, jo bedre blev jeg også i skolen, og da jeg startede i 9. klasse var jeg blandt de dygtige elever og havde også en færdig bog på computeren.” (nicoleboyleroedtnes.dk).

Men den første bog blev ikke antaget af et forlag, og Nicole Boyle Rødtnes begyndte i 2001 på Østre Borgerdyd gymnasium. Hun fortsatte med at skrive og var i 2003 med til at stifte foreningen HUF – Håbefulde Unge Forfattere sammen med Line Lybecker, Bjarke Schjødt Larsen og Rasmus Østergaard Pedersen . Foreningen havde dengang som nu til formål at hjælpe unge forfattere med at blive taget seriøst af forlagene og at få deres materiale udgivet.

I 2004 blev Nicole Boyle Rødtnes færdig som matematisk student og begyndte derefter på Skriveskolen Hemingway. Det var her, Nicole Boyle Rødtnes fik de første ideer til successerien ”Skeletter i skabet”. Der skulle dog gå yderligere seks år, før Nicole Boyle Rødtnes debuterede med ”Dødsbørn”, den første bog i serien.

Da Rødtnes i 2008 blev optaget på Forfatterskolen for Børnelitteratur, valgte hun at fortsætte sine danskstudier, men på deltid. I 2010 færdiggjorde hun sin uddannelse fra Forfatterskolen for Børnelitteratur, og i 2012 blev hun cand.mag. i dansk med kommunikation som særligt fokusområde.   

Nicole Boyle Rødtnes er bosiddende på Amager og afholder sideløbende med sin forfattervirksomhed skrivekurser og workshops for børn og unge.