Familien von Hansen holder ferie

Citat
”Hjemme i sommerhuset finder de noget snor i en skuffe. Mor har nogle papirclips med, og dem laver de om til kroge. Bagefter leder de efter gode pinde, og Alexander hjælper med at smuldre brød til madding.”
”Familien von Hansen holder ferie”, upagineret

Familien står på trapperne til årets (travle) sommerferie med børneklub, tennis og spansk for begyndere i Dorte Roholtes bog ”Familien von Hansen holder ferie” fra 2011.

Men sådan skal det ikke helt gå. Familien bliver tvunget ned i tempo i et gammelt lånt sommerhus, da faren har glemt at forny sit pas. Fra fastlagte aktiviteter og luksuslejlighed ender ferien med regnvejrsdage og optræk til kedsomhed i et støvet sommerhus med hengemte møbler. Heldigvis titter solen frem, og fiskestænger og gamle børnelege kommer i brug. Der bages snobrød, spilles kort og vigtigst af alt: der opstår tid til hinandens selskab.

28810245

Bogen er en billedbog med tegninger af Susanna Hartmann. Den egner sig til højtlæsning for de 5-7 årige. Selv om serien om familien med det humoristiske navn von Hansen har tydelige budskaber til den voksne læser, forstyrrer bogens voksenspor aldrig højtlæsningen og handlingsplanet. Vi genkender sider af os selv og hinanden i familiens medlemmer – og gensynsglæden er både tankevækkende og underholdende. Der findes foreløbig seks billedbøger om Familien von Hansen.