Helt almindelige familier

Dorte Roholte har skrevet en lang række bøger om ganske almindelige familier, der omfatter far, mor og børn, men også stedforældre og nye kærester. Det kan være bogen ”Sofies frække bamse” (2001), hvor en grim lilla bamse sætter Sofies lillebror til salg og laver en masse andre ulykker. Eller ”Laura og den omvendte ønskehat” (1992), hvor Laura køber en grim, orange hat og ønsker, at popcornene ikke skal blive blå, og ikke ønsker et bjerg af slik.

Det er bøger for de 8–10-årige.

23577518

For de lidt større er der venskab, kærlighed, familieferie med stedsøskende og gys i en lang række bøger. Hvorfor finder Ida noget takstræ inde hos sin hest Dancer, når nu blot få gram af denne træsort kan dræbe en hest? Læs om det i "Det fremmede i Sally" fra 2003. Det kan være surt at skulle på ferie med sin far, hans nye kæreste og hendes datter. Men på ferien dukker en mystisk sort kassevogn op, og ferien får et noget anderledes forløb end forventet.

Dorte Roholte har skrevet næsten 40 bøger for børn og unge; og der er mange timers læsning om søde og irriterende søskende, mystiske hændelser, venskaber og spirende kærlighed for alle børn og unge.