Mord i teateret

I 1994 debuterer Kjersti Scheen som krimiforfatter med bogen “Teppefall” (“Tæppefald”, 1996). Det blev startskuddet til i alt fem kriminalromaner om den kvindelige privatdetektiv Margaret Moss. Den anden bog i serien er fra 1996 og har titlen “Ingen applaus for morderen” (“Mord i kulissen”, 1997). Romanen starter med, at Margaret Moss er i teateret med sin gamle tante Maisen. Hun støder her på teaterdirektøren Meyer, der tilbyder hende en mindre rolle i musicalen “Crazy about my Baby”. Moss har tidligere været skuespiller – inden hun kastede sig over detektivarbejdet med utroskabssager og lignende opgaver.

 

 

 

 

21780545

Teaterdirektørens plan er, at Moss skal agere spion blandt teaterets ansatte. Hun hvirvles her ind i de intriger, der foregår bag kulissen – indtil sagen tager en dramatisk drejning. En skuespiller skydes på scenen og en anden forulykker i sin bil under mystiske omstændigheder. I sit forsøg på at opklare sagen støder Margaret Moss også på sære okkulte seancer og medlemmer af den russiske mafia. Romanen følger en fremadskridende handling, men det kombineres fortælleteknisk med den kvindelige hovedpersons indre stemme, der med B-filmsreplikker kommenterer alt, hvad hun foretager sig.

Serien om Margaret Moss er ligeledes kendetegnet ved barokke optrin, humoristiske skildringer og stemningsfulde beskrivelser af blandt andet den norske vinter.