Bobolina

Citat
”Jeg lukkede øjnene, åndede ind og pustede ud, præcis som Carola havde gjort det. Og de sendte sgu varme strømninger op i mig, de dér kort; vibrerende varme strømninger. Jeg lod hånden glide over skæbnekortene, til jeg mærkede et koldt spark i brystet, åbnede øjnene og så på mit kort. The Lovers. – Wow! Hviskede Carola med ansigtet fuldstændig fordrejet af kosmisk energi.”
”Bobolina”, s. 8.

”Bobolina” (2014) er Lilja Scherfigs anden ungdomsroman. Den handler om 14-årige Bobolina, som bor i det fastliggende Cirkus Romanze. Bobolina gider ikke være en barbie, men vil hellere være frigjort. Hun har farvet sit hår grønt og går i lilla heldragt. Hun længes efter at møde kærligheden for fuld styrke. Sammen med bedsteveninden Carola planlægger hun, hvordan hun skal score cirkusdirektørens søn, Dieter, som hun er forelsket i.

Cirkuspsykologen dr. Pil har givet Bobolina diagnosen længselsfuldt indadvendt, men fordi hun gerne vil være kæreste med Dieter, beslutter hun sig for at være mere udfarende og modig. Med hjælp fra Carola og Carolas håndbog: Scor din drømmefyr på otte uger samt rusmidler på flaske går hun i gang. Mens Bobolina venter på at få rigtig sex med Dieter, har hun de frække tirsdagslege med kusinen og varmedunken.

50970930

Bobolina melder sig til et svævekursus, hvor Dieter er assistenttræner, selvom hun i virkeligheden er rædselsslagen for at svæve. Hun får kamp til stregen af de andre teenagepiger i Cirkus Romanze, som også er vilde med Dieter. Desuden er den diktatoriske cirkusdirektør Bosse noget utilfreds med, at Bobolina er interesseret i hans søn. Derhjemme får hun ikke meget opbakning til at svæve eller forfølge sine drømme. Bobolinas livstrætte mor, som altid ligger og graver i køkkenhaven, forsøger at appellere til sin datters fornuft.

Da den verdensberømte trapezkunstner King får elektrisk stød og bliver indlagt på hospitalet, møder Bobolina hans søn Fjong. Bobolina og Fjong udvikler et venskab, der bliver til en spirende forelskelse, hvilket kommer helt bag på Bobolina.

Bobolina er historiens jeg-fortæller. Bogen har et sprudlende sprogligt overskud, tonen er humoristisk, til tider en smule overgearet, men sproget matcher fint den forelskelsesrus, som Bobolina befinder sig i. Forfatteren skriver humoristisk, ærligt og frigjort om forelskelse, venindeforhold, jalousi og unge pigers seksuelle fantasier.