Amerikanske Chris Cleave udgav i 2012 romanen ”Guld” (”Gold”) om to kvindelige banecykelryttere. De er konkurrenter lige så vel som de er veninder, og lige som Petit og miss Starr i ”Petit Petit” skal de også finde ud af, hvad og hvor meget de vil ofre for at nå deres professionelle mål.
Der findes et hav af bøger om besættelsen, modstandsbevægelsen og sabotagegrupper. Et eksempel er Tage Skou-Hansens ”De nøgne træer” fra 1957 og handler om Holger, der er modstandsmand og med i en sabotagegruppe. Den har også splittelsen mellem lyst og moral indlejret i og med det erotiske dobbeltspil, som Holger har kørende med den gifte Gerda. Spørgsmålet om, hvem man har forpligtet sig på, når det gælder, bliver afgørende.
Bjarne Reuters ”Drengene fra Skt. Petri” (1991) handler om en gruppe unge mænd, der laver sabotage og bliver mere eller mindre påvirket af det. Mette Søs interesse for, hvordan psyken påvirkes og hvordan man tackler kriser, ses også i Reuters udlægning af sabotørvirksomhed og unge mennesker.
Den danske forfatter Peder Frederik Jensen skriver i lighed med Mette Sø meget korte romaner med få karakterer. Hans ”Læretid” er en kort roman om en ung mand, der udfordrer sig selv ved at flytte fra det forventelige akademikermiljø i København for at uddanne sig til bådebygger i Røsnæs. Det er en atypisk og kortfattet dannelsesroman, lige som Mette Søs romaner er det.
Tilfælles har de også interessen for håndværk og for at formidle glæden ved dette præcist og begejstret.