De tidlige historier

Det samlende i kraften - som jo også er inspirationen - viser sig direkte i Villy Sørensens sprog: det er koncentreret og dog enkelt, det samler ofte det meget komplekse i en oplevelse eller et sagforhold i en og samme sætning.

23499851

Hans debut i 1953 med Sære historier slog en ny tone an i dansk litteratur. Fortællingerne behandlede de største eksistentielle problemer og udfoldede samtidig en både overstadig og underfundig humor.

Det forfærdelige er morsomt, når det ikke er farligt, skrev han i 1955 som motto over Ufarlige historier. Men der er netop ofte fare på færde, som når to små drenge saver benet af en tredje, fordi de tror at hjælpe ham med det (Blot en Drengestreg), når tigre invaderer skikkelige folks køkkener (Tigrene), når De to Tvillinger ender med at slå hinanden ihjel, fordi de står hinanden så nær, at de ikke kan gå hver til sit, eller når dobbeltvæsenet Duo skæres midt over, fordi samfundet ikke kan leve med en, der ikke svarer til dets gængse forestillinger om, hvordan man skal se ud.