Jakob Martin Strid (f. 1972) har skabt debat gennem hele sin karriere som tegner, lige fra de første skridt som satiretegner og til sine senere udgivelser som billedbogsforfatter. Selv mener han, at det som kreativt menneske er vigtigt ikke at være drevet af frygt, men derimod udvise mod og nysgerrighed.
Den selvlærte tegner startede med at skabe satiriske striber for ugeavisen Socialisten Weekend, der blev samlet i debuten ”Vi hader alting!!” (1997) og ”Jorden går under i år 2000” (1999), og som var kendetegnet af at dyrke provokationen. Stregen var enkel, men ekspressiv, og var som tonen ret grovkornet.
Fra 2000-2003 var han ansat på Politiken til at tegne og forfatte den daglige tegneseriestribe om figuren Strid, der var en uregerlig, lille figur med strithår, tegnet med en barnlig og enkel streg. Jakob Martin Strid har en fortid i det aktivistiske venstrefløjsmiljø, og på trods af, at det er tydeligt, hvilket (venstreorienteret) politisk standpunkt, han viste i sine Politiken-striber, er der langt fra den rebelske anarkisme, man kunne fornemme i hans tidligste tegninger.
Jakob Martin Strid er en privat mand, der ikke fortæller meget om sin familie og opvækst, men han er familiefar og boede i en årrække på Christiania i København. Siden er han flyttet. Han har modtaget prestigefyldte litterære priser som Kronprinsparrets Kulturpris i 2012 og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris i 2024 for bogen ”Den fantastiske bus”, og hans forfatterskab tæller populære, rablende og omdiskuterede billedbøger som ”Mustafas Kiosk”, ”Min mormors gebis”, ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære” og ”I form med Tapiren!”. Efter uddelingen af Kronprinsparrets Kulturpris udtalte den beskedne tegner til Kultursøndag på P1: ”Prisen hjælper på min selvopfattelse. Det er jo ikke, fordi jeg ikke synes, det er fint at tegne, men jeg havde ikke tænkt, at det var så fint.” (Amira Høeg Daimar og Diana Bach: Strid børnebogsforfatter – jeg analyserer ikke mine egne bøger. Kultursøndag på P1, 2012-10-09). Udgivelsen ”Den fantastiske bus” var mere end 15 år undervejs og betragtes som et livsværk af Strid.