Baggrund

Citat
”Intellektet har en forunderlig evne til at gøre pludselige opdagelser. Eller rettere, til i en blændende klar åbenbaring at nyfortolke de informationer, det allerede har til rådighed. Er det det, digterne kalder for inspiration?"
”Færten af død”, s. 373

Andrew Taylor voksede op i landlige omgivelser i East Anglia i det østlige England. Han arbejdede blandt andet som bådbygger, bibliotekar og freelance forlagsredaktør, inden han fra 1981 kastede sig ud i tilværelsen som fuldtidsforfatter. Lysten til at blive forfatter har fulgt ham, fra han var tolv år gammel. Hans første møde med kriminallitteraturen var Arthur Conan Doyles ”Sherlock Holmes”.

Taylor studerede på universitetet i både Cambridge og London. I Cambridge læste han engelsk på Emmanuel College. Via sit arbejde på et bibliotek i Londons West End blev han tildelt en plads på informationsvidenskab på University College London. Året der benyttede han til at fordybe sig i tekster fra middelalderen, og det arbejde kom til at danne baggrund for hans første krimi ”Caroline Minuscule”.

I sit arbejdsværelse, i hjemmet på landet i Forest of Dean, har han samlet en imponerende mængde værker. De er del af det katalog af historisk inspiration, som han trækker på i sit arbejde med romanerne. Han bor med sin kone og to katte og er far til to voksne børn.

Andrew Taylor er ordblind. Det har dog ikke forhindret ham i at skabe sig en omfattende bibliografi. Han får hjælp til arbejdet fra en diktafon og sin kone Caroline. Når han ikke selv skriver krimier, anmelder han andres for avisen The Spectator.