Peter Tudvad har kritiseret Joakim Garffs bog ”SAK. Søren Aaby Kierkegaard. En biografi” fra 2002 for manglende kildekritik og videnskabeligt grundlag. Ikke desto mindre er det oplagt at nævne Joakim Garff i forbindelse med beslægtede forfatterskaber, på trods af forskellene på Garff og Tudvads skønlitterære Kierkegaard-bøger. De har begge med en baggrund som videnskabelig Kierkegaard-forsker skrevet skønlitterært om den danske tænker.
I 2013 sendte den danske forfatter Stig Dalager ligeledes en roman om Søren Kierkegaard på gaden. Romanen har titlen ”Øjeblikkets evighed”. Dalager har også tidligere skrevet biografiske romaner om andre store personligheder som H.C. Andersen og Madame Curie. Andre Kierkegaard-bøger fra 2013 er bl.a. Sørine Godfredsens ”At leve med Kierkegaard” og Joakim Garffs ”Regines gåde”.
Skønlitterært kan romanen siges at ligge i forlængelse af den del af den modernistiske tradition med bl.a. Fjordor Dostojevskij, hvor omdrejningspunktet er eksistentielle temaer som straf, skyld, tro og tilgivelse. Først og fremmest er der dog tale om en biografisk forankret men fiktiv skildring af Søren Aaby Kierkegaards liv og tænkning.