Baggrund

Citat
”Og da jeg rammer overfladen, føles det som en befrielse at mærke det iskolde vand mod min næsten nøgne hud, men snart – på grund af chokket, udmattelsen og det slag, jeg fik i hovedet – vender vandet sig mod mig. Det bliver en fjende, der holder mig fast og forsøger at trække mig ned.”
”Den sorte blomst”, s. 158.

Jacob Weinreich blev født 30. april 1972 i Aarhus. Han voksede op i forstaden Hasle, i en familie bestående af mor, far og to brødre, Steffen og Martin.

Allerede som barn var Jacob Weinreich optaget af bøger. Selv siger han at han læste ”Alt hvad der var sjovt og spændende og uhyggeligt: De 5, Jan, Kim, Torry Gredsteds bøger, tegneserier, Alfred Hitchcock og de 3 detektiver, Dennis Jürgensen, Baker Street korpset, Indianer-bøger, gyserbøger. Alt det mine lærere sagde, var spild af tid. I min verden var det den bedste anbefaling en bog kunne få.” (Palles Gavebod: Kender du forfatteren til ”Monsterjægerne”? www.pallesgavebod.dk, 2012).

I 1991 blev Jacob Weinreich sproglig student fra Aarhus Statsgymnasium. I årene efter studentereksamen rejste han rundt i verden og opholdt sig blandt andet i USA, Mellemamerika og Israel.

Da Jacob Weinreich vendte hjem, begyndte han i 1995 at læse Nordisk sprog og litteratur ved Aarhus Universitet. En uddannelse han i 2001 afsluttede med et speciale om Henrik Stangerup. Samme år debuterede Jacob Weinreich med voksenromanen ”Ringside” og blev optaget på Den Danske Filmskoles manuskriptforfatterlinje.

For Jacob Weinreich var det en drengedrøm at beskæftige sig med film, og han havde sideløbende med sine studier været ophavsmand til produktionsselskaberne Dark Produktions, Sofa film og Fatamorgana Film, der blandt andet havde solgt film til DR.

Da han i 2003 var færdiguddannet manuskriptforfatter, var han med egne ord ” … stærkt forhippet på at blive filmmanuskriptforfatter” (Steffen Larsen: Forfatter gik fra serie- til saftevandskrimi. Politiken, 2011-07-26). Og selvom Jacob Weinreich forfulgte en karriere inden for filmbranchen, og blandt andet var nomineret til en Robert-pris i 2007 for filmen ”Koma”, fortsatte han med at skrive bøger til børn, unge og voksne.

I dag lever Jacob Weinreich af at være fuldtidsforfatter og afholder i forlængelse af sin forfattervirksomhed skrivekurser, ligesom han også tager rundt og holder foredrag på skoler og biblioteker. Jacob Weinreich er bosiddende på Amager i København med sin kæreste og børn.