Drømmeværelset-serien

Citat
”Men så, ganske langsomt, får stilheden angsten til at vokse. Som om det netop er den – den store, altopslugende stilhed – jeg frygter allermest. For den skjuler noget. Den narrer mig. Den får mig til at tro, at jeg er reddet, inden den pludselig vender sig mod mig.”
”Det grønne spejl”, s. 165.

Den første bog i Jacob Weinreichs serie om Drømmeværelset ”Den sorte blomst” udkom i 2011. I 2012 fulgte andet bind ”Det grønne spejl” og det tredje bind ”Den hvide nat” udkom i 2013.

Sara Mørk er 15 år gammel. Hun bor i Sommerslev sammen med sin mor og sin lillebror. Siden Saras far forlod familien, har Sara haft en hemmelighed, som ikke engang hendes bedste veninde Frederikke kender. Når Sara laver en hule af sit grønne tæppe, opstår der et rum, som hun kalder drømmeværelset. Her kan hun tale med sine indre dæmoner, tvillingerne Nergal og Ran.

Sara finder trøst i sine samtaler med dæmonerne og betror dem ting, hun ellers ikke ville betro andre. Da klassens nye, smukke og intrigante pige Regitze kaster sin kærlighed på Oliver fra niende, som Sara er forelsket i, sætter Sara dæmonerne fri. Hun ønsker, at de skal skade Regitze.

Kun fordi Ran vender sig mod sin bror og hans myrderier, får Sara bragt Regitze tilbage fra dæmonernes rige. Men noget er ændret, og den ellers så sprudlende Regitze har trukket sig ind i sig selv og bort fra verden. Ran, der blevet dødeligt såret i sin kamp mod Nergal, søger tilflugt i en hule med helende kræfter. Nergal derimod har et regnskab, han skal gøre op med Sara. Hun tog Regitze fra ham, så nu vil Nergal dræbe Sara. Da klassen tager på lejrskole langt ude i skoven, må Sara kæmpe mod sin dæmon for at redde både sit eget og veninden Frederikkes liv.

28574215

I seriens tredje bind har Sara fået de uhyggelige oplevelser fra skoven på afstand. Sommerferien er lige om hjørnet, og forelskelsen i Oliver kribler i kroppen. Men Saras glæde er kort, for Nergal tager Frederikke til fange og vil kun slippe hende fri i bytte for den, der står Saras hjerte nærmest – Oliver. Med tungt sind fører Sara Oliver ud i skoven og ind i dæmonernes rige, hvor Nergal venter. For at redde sine venner og sig selv må Sara kæmpe på liv og død med dæmonen, hun selv har skabt. Men er det muligt for Sara at slå Nergal ihjel uden selv at gå til grunde?

Serien om Drømmeværelset kredser om tematikker, de fleste teenagere kender til, nemlig mobning, sociale hierarkier, forelskelse, usikkerhed og ensomhed. Sara kæmper for at finde ud af, hvor hun hører til i verden, i klassen og i forhold til drengene. Hun håndterer savnet af sin far ved at skabe et univers, hvor der er orden, og hvor hendes smerte er legitim.

Dæmonerne er hendes skabninger. De er manifestationer af hendes inderste følelser, hvad enten de er gode eller dårlige, og derfor bliver spørgsmålet om at dræbe dæmonerne i virkeligheden et spørgsmål om, at Sara tør se sine følelser, sin sorg og sin smerte i øjnene.