Monsterjægerne-serien

Citat
”Det sidste, den danske assistent så, da han vendte sig og kastede et blik ind i gravkammeret, var den store engelske arkæolog, sir Henry Jones Chapman, der livløs gled ud af armene på den rasende mumie og landede på det sandede gulv.”
”Mumiens hævn”, s. 12.

Den første bog om monsterjægerne ”Skyggen i vandet” udkom i 2005 og siden fulgte yderligere ti titler, hvoraf den seneste ”De dødes nat” udkom i 2011.

I 2009 blev bøgerne om monsterjægerne filmatiseret med blandt andet Mette Horn og Peter Mygind på rollelisten.

Bøgernes hovedperson er den 12-årige gyserelskende dreng, Oliver, der bor i byen Hasle. Da Olivers farfar skal på plejehjem, flytter Oliver sammen med sin mor, far og lillebror ind i farfarens hus. Ved et tilfælde finder Oliver og hans ven Markus en skjult lem i kælderen. Under lemmen gemmer der sig et ekstra kælderrum. Det viser sig at rumme alverdens remedier til bekæmpelse af overnaturlige væsner.

28664680

Da Oliver konfronterer sin farfar med fundet, går den gamle mand til bekendelse og afslører, at han siden sin ungdom har levet et eventyrligt dobbeltliv. For Olivers farfar har ikke bare været skorstensfejer, far og farfar, men også vaskeægte spøgelsesjæger.

Nu trykker alderen imidlertid, og farfaren har brug for en afløser, og hans valg er faldet på Oliver. Men ulig sin farfar vælger Oliver ikke at stå alene ansigt til ansigt med vampyrer, mumier og spøgelser. Han får hjælp af sine venner og klassekammerater: Markus, Sofie, Hakan og Luna. Under navnet Monsterjægerne tager de modigt kampen op mod ondskaben i Hasle og omegn.

Bøgerne om Monsterjægerne tager afsæt i virkeligheden, som læseren kender den. Tematikker som mobning, sociale hierarkier i klassen, forelskelse og forholdet mellem forældre og børn præger grundfortællingen, men langsomt introduceres en alternativ virkelighed for læseren, såvel som for monsterjægerne. Det er en virkelighed, hvor det overnaturlige med den største naturlighed viser sig at eksistere og ligefrem true den kendte orden. Kaos lurer med andre ord lige under overfladen.

Konflikten mellem de to virkeligheder medvirker til at øge spændingsniveauet i fortællingen. Monsterjægerne skal både forholde sig til og bekæmpe den specifikke trussel fra monstrene og samtidig skal de skjule deres aktiviteter fra bekymrede forældre og potentielle fjender. Den dobbelte konflikt betyder, at der i fortællingen kun er få sikre steder og at tempoet i fortællingen, som en konsekvens heraf, er utrolig højt.