Tracy Hickman

Og her blev Margaret Weis gode venner med den jævnaldrende Tracy Hickman (som trods navnet er en mand!). Tracy Hickman havde opfundet Dragonlance , et rollespil og et univers, der fungerede efter reglerne fra Dungeons and Dragons, og Margaret Weis og Tracy Hickman begyndte nu at skrive bøger sammen.

21439746

Dragonlance-bøgerne var fra starten tænkt som inspiration for rollespillerne, men de blev hurtigt så populære, at de blev læst af mange andre og oversat til et stort antal sprog, heriblandt også dansk. De er solgt i 20 millioner eksemplarer, heraf mere end 16 millioner eksemplarer i USA og England alene!

Margaret Weis sagde i 1986 sit job som redaktør op og fortsatte som en meget produktiv freelance forfatter. Hun skriver stadig mange af sine bøger i samarbejde med Tracy Hickman (de har skrevet mere end 40 bøger sammen), og da de bor langt fra hinanden i forskellige stater, bruger de e-mail i deres daglige samarbejde. De bliver enige om hovedtrækkene i historien først og arbejder så hver for sig med at uddybe historien. Undervejs mailer de det, de har skrevet, til hinanden og diskuterer nye ideer og problemer, og på den måde hjælper de hinanden med at komme videre.