Ved udgivelsen af et samlet boks-sæt på dansk af hele serien af Laura-bøger, svømmede anmelderne nærmest over i begejstring. Udgivelsen i 1977 var et resultat af TV-seriens voldsomme popularitet og indeholder også de sidste af Laura Ingalls Wilders manuskripter De første fire år og På vej mod vort hjem , der først blev udgivet efter hendes død.
”Bøgernes store fordel er, at de er fri for alle former for sentimentalitet, moralisering og selvmedlidenhed, men alligevel er særdeles levende og medrivende” , skriver JGJ i Berlingske Tidende 13. september 1977. Bøgerne sammenlignes med den sentimentale TV-serie og det falder ikke ud til seriens fordel. Henrik Moe skriver 29. oktober 1977 i Kristeligt Dagblad: ”…TV-forfattere og instruktører overdriver (tit) deres virkemidler, hvor den originale forfatter meget fint har fået personer og begivenheder til at vokse frem i læserens bevidsthed ved hjælp af antydninger, stemninger og enkle beskrivelser” .
Søren Vinterberg beskriver i Politiken d. 22. oktober 1977 den ”journalistiske realisme for børn” som han mener at finde i Laura-bøgerne. Det drejer sig om de meget nøjagtige beskrivelser af alle mulige dagligdags ting: Aftapning af ahornsirup, madlavning eller krydsning af floder. Han trækker paralleller til andre klassikere som Robinson Crusoe og Paw-bøgerne. Han rammer nok hovedet på sømmet, når han fremhæver disse beskrivelser, som meget væsentlige for forfatterskabets store succes.