Mor med tatoveringer og humørsvingninger

“The illustrated Mum” fra 1999 (“Den tatoverede mor”, 2004) blev ved udgivelsen kåret som Årets Børnebog i England.

25256050

Halvsøstrene Dolphin og Star må passe deres mor, Marigold, som er psykisk ustabil. De er altid nervøse for, hvad de kommer hjem til efter skole. Nogle gange er Marigold manisk og plaget af skyldfølelse. Så kan hun finde på at bage kager til den store guldmedalje, få lavet nye fantasifulde tatoveringer og male deres værelse på eventyrlig vis. Andre gange tager hun på druk og kommer først hjem dagen efter i en frygtelig forfatning. Den yngste pige, Dolphin, gør sit bedste for at forlænge de få lykkelige stunder, mens hendes storesøster Star er ved at blive godt træt af at tage ansvaret og morens utilregnelighed.

Pigerne fortæller ikke om deres problem til nogen, da de er bange for at blive fjernet fra hjemmet. Deres mor har nemlig fortalt dem om hendes forfærdelige opvækst på børnehjem og hos plejefamilier. Dolphin har ikke rigtig nogle venner i skolen og er bange for at tage folk med hjem. Pludselig kommer Stars far ind i billedet, og alt falder fra hinanden, da Dolphins storesøster forlader hjemmet.

Fortællingen er skrevet fuld af omsorg og indlevelse. Der er en masse kærlighed i hjemmet på trods af de mange problemer. Med denne historie om et søskendepar, der dækker over deres mors omsorgssvigt, viser Jacqueline, hvordan det er at skulle være en lille voksen, når man stadig kun er et barn.