Succes og tilgængelighed

Citat
"Det er helt overvældende. Jeg tog ud på en skole forleden, og da jeg trådte ind på legepladsen, løb børnene skrigende imod mig. Jeg følte mig lidt som en bedstemor Spice!"

Jacqueline er kaldt “Englands mest tilgængelige forfatter”. Hun gør meget ud af kontakten til sine unge læsere og modtager mellem 200 og 300 fanbreve hver uge, som hun svarer på personligt. Derudover møder hun sine læsere på biblioteker og skoler. Hun er en kendt figur og karakteristisk med sit karseklippede grå hår og sorte tøj. Fra hendes fingre glimter et væld af sølvringe. Hver gang hun udgiver en bog købes en ny ring.

Random House Children’s Books oplyser i 2005, at de har solgt 20 millioner eksemplarer af Jacqueline Wilsons bøger. Ifølge en statistik fra 2004 var Jacqueline Wilson den mest udlånte forfatter på Englands biblioteker. Hun er selv overrasket over sin succes: “Det er helt overvældende. Jeg tog ud på en skole forleden, og da jeg trådte ind på legepladsen, løb børnene skrigende imod mig. Jeg følte mig lidt som en bedstemor Spice! Jeg havde aldrig forventet denne form for succes. Det er som om, der er en anden person, der hedder Jacqueline Wilson!” (Joanna Carey: “An interview with Jacqueline Wilson”, 2000, side 31-32).

Herhjemme er de unge læsere også ved at få øjnene op for den engelske forfatter. Siden Carlsens første udgivelse i 2000 har forlaget solgt 25.000 eksemplarer af Jacquelines bøger.