Baggrund

Citat
”Cirkus holdt en fin begravelse, for min mor var jo en stjerne, den største linedanser nogensinde. Og så kørte de uden mig. Vogn efter vogn skramlede de væk fra kirkegården, mens min stjernemor skinnede i en kasse alt for dybt nede i den mørke jord.
Lige dér begyndte det med papiret. Jeg vidste det ikke. Følte mig bare pludselige så træt.”
”Papirdrengen”, s. 6.

Tina Sakura (tidligere Tina Sakura Bestle) er født i 1975 og voksede op i Varde i Jylland. På Gyldendals hjemmeside tegnes et noget kryptisk portræt af børnebogsforffateren, om hvem en veninde skriver: ”Kirsebærblomst. Farsdrengsmor. Trampolinsus. Udbrudsdronning. Gavemild. Blåbærben. Himmelflugt. Børneadvokat. Fortællesyrén. Vardegardist. Karnevalsrival. Bordendemidtpunkt. Minttylskørt. Lugtesansfantast.”

Med en sådan præsentation er det eneste, der synes sikkert, at Tina Sakura er en kreativ og fortællelysten kvinde med stor kærlighed til sproget.

Hun er cand.mag. i litteraturvidenskab og har oversat en mængde bøger til dansk, bl.a. Stephenie Meyers populære Tusmørkebøger. Sakura er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2001.

I 2004 debuterede Tina Sakura – under efternavnet Schmidt – med to billedbøger, ”Jok” og ”Farsdreng”, henholdsvis illustreret af Cato Thau-Jensen og Charlotte Pardi, der udkom med bare seks måneders mellemrum.

Sideløbende med sin forfattervirksomhed holder Tina Sakura foredrag om sine bøger og laver skriveworkshops med børn.

Tina Sakura bor i Sydhavnen i København.