Mellemvægt

Citat
"Der var stille meget længe, syntes Troels. Men han vidste ikke hvad han skulle sige, han havde aldrig set en bokser der var så berømt som Michael Nedergaard. ”Er der nogen der kender mig? spurgte Michael Nedergaard ud i luften”.
”Mellemvægt”, s. 195.

Hvis man kender en lille smule til boksesportens vægtklasser, giver titlen en indikation af det persongalleri, som udgør Kim Fupz Aakesons hidtil længste roman. ”Mellemvægt” fra 2002 foregår inden for og ikke mindst uden for ringen i københavnske boksemiljøer.

Vi følger fem mænd omkring de 30 gennem deres forskellige kampe med indre dæmoner. Michael er en tidligere bokser, som i bogens indledning vågner op med hukommelsestab efter en bilulykke. Da han langsomt genvinder sin realitetssans, sætter han sig for at finde ud af, hvem han var før ulykken.

24509729

Svend og Bjarne har deres hverdag i bokseklubben CIK på Christianshavn og kæmper begge med personlige og ægteskabelige problemer.

Bjarnes bror Troels er lettere retarderet og bor stadig hos sin mor i en alder af 28. Den eneste hovedperson, som ikke er direkte forbundet med boksning, er Karsten, som i romanens begyndelse bliver løsladt fra fængslet efter en 4-årig voldsdom.

Romanens alvidende 3.-personsfortæller lader os få indsigt i, hvilke tanker de fem mænd gør sig. Fupz Aakeson benytter igen krydsklipning til effektivt at vise, hvorledes samtaler kan opfattes forskelligt af forskellige personer. Gentagne gange bliver vi gjort bevidste om forventningerne til et møde hos én person, mens vi senere erfarer, hvordan dette møde udfolder sig fra en andens perspektiv.

Fortællemæssigt skifter synsvinklen løbende mellem de fem hovedpersoner og afslører gradvist den fortid, som binder dem sammen. ”Mellemvægt” udfolder sig dermed nærmest som et puslespil, hvor brikkerne langsomt falder på plads.