Svinehunde

Citat
“Da Per tog afsked, sagde han noget , jeg har tænkt meget over. Farvel, skumgummimand. Det var hans sidste ord til mig. Skumgummimand. Sagt med det lille skæve smil, der er så karakteristisk for ham. Han hentydede naturligvis til, at jeg som barn spiste skumgummi, fordi jeg troede, at det kunne opsuge det grimme inden i mig”
“Svinehunde”, side 27.

Debuten “Svinehunde” fra 2009 foregår i København og omegn med Politigården som centrum. I prologen brænder en mand sit tøj af på et bål, vasker sig med engangsklude og ifører sig nyt tøj. Han introduceres som Klatreren. I det første kapitel finder to børn fem maltrakterede mænd i gymnastiksalen på deres skole. I det andet kapitel kommer hovedpersonen, chefkriminalinspektør Konrad Simonsen fra Drabsafdelingen, på banen. Han er i sommerhus med sin datter, som godt mener, han kunne tabe sig femten, tyve kilo, og stiller nysgerrige spørgsmål om en gave, han har fået af Komtessen, hans yndlingsmedarbejder; hvor godt kender de to egentligt hinanden?

28176368

Alt ånder fred og fordragelighed. Så melder virkeligheden sig. Konrad Simonsen bliver sat på opgaven med de fem mænd. I de næste kapitler introduceres Konrad Simonsens hold – ud over Komtessen først og fremmest Pauline Berg, Poul Troulsen og computergeniet Malte Borup – gennem deres arbejde. Det er en mystisk og meget makaber sag. Hvem klynger fem mænd op i en gymnastiksal? Det minder om en henrettelse. Og hvem er det egentlig som har bestilt pizzaer til hele styrken?

Skolens pedel påkalder sig en del opmærksomhed. Han er en alkoholiseret tidligere topembedsmand, som kører rundt med Konrad Simonsen under afhøringen. Han skjuler afgjort et eller andet.

Efterforskningen får momentum, da det viser sig, at de fem mænd i gymnastiksalen alle er kendte pædofile. Deres død ligner selvtægt. Nogen som har taget loven i egen hånd. Men hvem og hvordan?

Pedellen forsvinder. Konturerne af en yderst spektakulær konspiration kommer til syne. Konrad Simonsen er oppe mod nogle meget velorganiserede og målbevidste forbrydere og samtidig lugter dagspressen blod.