Samfundskritiske nutidsbilleder

Citat
Det var nok ikke helt tilfældigt, at det netop var Jan Sonnergaard, der gjorde opmærksom på romanen. Sulaima Hind er nemlig blevet kaldt den kvindelige pendant til Jan Sonnergaard.

Sulaima Hinds forfatterskab indeholder både bøger til voksne og til unge, men hun har ikke en bestemt målgruppe i tankerne, når hun skriver.

Hinds debutroman “Voxeværk” fik ikke umiddelbart den store opmærksomhed, da den udkom i 1997. Hos de fleste kritikere blev ungdomsromanen liggende i stakken af anmeldereksemplarer. Først da forfatteren Jan Sonnergaard i et interview fremhævede Sulaima Hind og undrede sig over, at hun ikke var på programmet til årets bogmesse, fik anmelderne interesse for romanen. Bogen fik herefter mange fine anmeldelser. Det var nok ikke helt tilfældigt, at det netop var Jan Sonnergaard, der gjorde opmærksom på romanen. Sulaima Hind er nemlig blevet kaldt den kvindelige pendant til Jan Sonnergaard. De beskæftiger sig begge med socialrealistiske skildringer af skæbner, der lever livet på randen af samfundet. Hos dem begge finder man også en samfundskritisk påpegning af udstødelse og social ulighed.

Det er ligeledes nærliggende at se ungdomsromanerne i sammenhæng med udgivelser fra en forfatter som Tine Bryld. Her findes også nære beskrivelser af ungdomsproblematikker, eksempelvis af stofmisbrugere, af Christiania og af BZ-miljøet, ligesom der findes en engageret, kritisk samfundsdebat. Af beslægtede romaner kan nævnes Tine Brylds “En rift i huden”, der skildrer en ung utilpasset pige både indefra og udefra, og den klassiske trilogi “Liv og Alexander” om provinspigen Liv, der forelsker sig i den københavnske BZ-knægt Alexander.