Baggrund

Citat
Det havde regner meget i løbet af natten og markerne var oversået med sølvstriber af vand. Landsbyen Southham bestod af en flok småhuse af forskellig størrelse. En halv snes kommunale boliger og en lille herregård...

Judith Lennox blev født i Salisbury i Wilthshire i 1953 og voksede op i Hampshire langt fra alfarvej i et lille landarbejderhus på et gods. Familien flyttede en del omkring, inden hun som ung pige startede på engelsksstudiet på Lancaster Universitet i 1971. 

Her tilbragte hun 3 pragtfulde år, siger Judith Lennox selv. Hun fik her mange venner, som hun stadig har kontakt med, og var på universitetet med til en del forestillinger på studenterscenen, deriblandt også musikforestillinger. Hun fortæller også, at hun kom til at holde meget af det smukke landskab omkring Lancaster.

Det blev til jobs både indenfor undervisning og som pianist på en balletskole, før Judith Lennox kunne arbejde som forfatter på fuld tid, og hun bor nu med sin mand og sine 3 sønner ude på landet ikke så langt fra Cambridge.

Judith Lennox begyndte at skrive i 80’erne, og de første romaner var historiske (ikke oversat til dansk). Hendes egentlige gennembrud var ’Vinterhuset', der kom på bestsellerlisterne i England og blev oversat til mange sprog (inkl. polsk, tyrkisk og dansk).