Baggrund

Christian Lollike er født på Frederiksberg Hospital 20. april 1973. De første år boede familien i København, men da han var 8 år,  flyttede familien til Fredensborg. Begge Christian Lollikes forældre er jurister, men Lollike søgte andre veje end de akademiske. Ifølge dramatikeren selv var han ikke god i skolen, hverken til at læse eller skrive, og han beskriver sig selv som forholdsvis ordblind (Matthiesen, Stig: Teatermennesket, interview i Weekendavisen, 2009-05-20, Kultur).

Efter at være blevet erklæret måske-egnet til gymnasiet søgte han ind på handelsskolen, men opdagede hurtigt at det slet ikke var et sted for ham. Gennem sin ungdom opsøgte Christian Lollike miljøer, der var markant anderledes end det miljø, han selv kom fra. I et interview forklarer han det blandt andet med sin manglende skoleflid: ”Jeg er vokset op med en sølvske i røven, men kan man ikke klare sig i skolen, søger man mod hasherne, tyvene og de andre outlaws. Samtidig med at jeg søgte ud mod kanterne, tog jeg hvid skjorte på og lod mig konfirmere.” (Matthiesen, Stig: Teatermennesket, interview i Weekendavisen 2009-05-20). 

Senere i livet blev det også de mere ’syrede typer’ og skæve eksistenser, som inspirerede ham til at skrive. Det skete på et ophold på Den Røde Højskole i Svendborg, hvor Lollike blev mere og mere overbevist om, at han skulle være journalist. En kort periode skrev han således for blandt andet kulturmagasinet Torpedo, der blev udgivet i København fra begyndelsen af 1990’erne.

En forelæsning om Hamlet skulle vise sig at få afgørende betydning for Lollike, der udover journalistikken havde flirtet med tanken om Forfatterskolen: Han søgte ind på Dramatikeruddannelsen ved Århus Teater og blev færdig fra skolen i 2001. Udover uddannelsen som dramatiker har Lollike læst filosofi og litteratur på RUC.