Pern-serien

De romaner, der er oversat til dansk, er alle fra McCaffreys serie om planeten Pern. Selv om serien foregår i en fjern fremtid, er Pern ikke teknologisk avanceret. I stedet er det fyldt med magi og væsener, og kulturen og samfundsopbygningen kunne ligne et billede på Europas Middelalder. Landbrug, markeder med skjaldemusik, alle mulige forskellige slags håndværk og et jævnt liv danner baggrunden, hvorfra den lille håndfuld hovedpersoner, som læseren møder i serien, træder frem med deres særlige og handlingsmættede livsbaner.

26925827

Pern-serien udgør tilsammen et helt univers befolket af borgherrer, almindelige bønder, håndværkere af mange forskellige typer, løbere, fiskere, vævere, skjalde, drager og drageryttere. Alle deler de det livsvilkår, at planeten med tohundrede års mellemrum hjemsøges af Den røde Stjerne, som kaster et altfortærende organisk spor kaldet ‘Tråd’ ned fra himlen. Den fare, som stjernen udgør for planeten og alt levende på den, har Perns drager og drageryttere påtaget sig at bekæmpe.

I prologen til Pern-serien, forklares, hvordan mennesket er kommet til den fjerne planet, Pern. Prologen fungerer som en slags rammehistorie, der med en vis science fiction-mæssig logik og realisme sandsynliggør de fantastiske historier, der følger. Blandt andet får læseren at vide, at mennesket koloniserede alle beboelige planeter – blandt andet Pern, hvorefter kontakten til planeten Jorden gik tabt.

Der er foreløbig kun udkommet fire bøger på dansk, men hvis man får blod på tanden, er det muligt at læse de andre på originalsproget engelsk.