Baggrund

Citat
”Lørdag aften flintrer man rundt med glittersmurt kavalergang, pendulsvingende popo og selvtilliden helt fremme i stiletterne, imens man enten kinddanser med enhver ligestillet divadronning eller takker nej til dans eller drink med en eller anden fyr, som altså bare er for langt under lavmålet. Så kommer søndagen. Med bræk, bollehår og bæånde. Det er som en slags kæmpe girokort, man fysisk må betale af på for at bringe ligevægt i regnskabet og ugen i harmoni. En bøde for at skeje ud.”
”Nærmest hinanden”, s. 6.

Sanne Munk Jensen blev født i 1979, voksede op i Skagen og husker sin barndom med en lillebror og forældrene, der begge er uddannede folkeskolelærere, som ”meget lykkelig og med syv ugers sommerferie og cykelture.” (Karen Margrethe Schelin: ”Overliggeren må godt sidde højt”. Berlingske, 2007-06-27).

Allerede tidligt blev Sanne Munk Jensen klar over, at hun havde et særligt talent for at skrive, hvilket også blev bemærket af hendes lærere i folkeskolen på Hedeboskolen og senere hen på Frederikshavn Gymnasium, hvor hun tog sin sproglige studentereksamen. Lærernes opbakning har ikke kun givet den unge forfatter en vis selvtillid, men også et møde med den paralyserende præstationsangst: ”Jeg har haft nogle fantastiske dansklærere, og jeg har i det hele taget haft megen rygvind hele vejen igennem. Så meget, at jeg nogle gange kan blive grebet af hybrisangst og tænke, at det kun er et spørgsmål om tid, før nogen finder ud af, at jeg ikke kan noget. At der pludselig er nogen, der råber: »Jamen, hun har jo ikke noget tøj på!« Som forfatter er ens succes på en måde lagt i andre folks hænder – i hvert fald indirekte. Man bliver hele tiden lagt ud i plenum.” (Karen Margrethe Schelin: ”Overliggeren må godt sidde højt”. Berlingske, 2007-06-27).

Skrivetalentet og -lysten voksede med årene, og i 2000 deltog Sanne Munk Jensen i en skriveworkshop hos Forlaget Carlsen, hvor hun arbejdede med en idé, som resulterede i hendes forfatterdebut i 2002, ungdomsromanen ”Nærmest hinanden”. I 2007 blev den fuldt op af succesen ”En dag skinner solen også på en hunds røv”, som hun vandt Gyldendals Store Børne- og Ungdomspris for samme år. Det er blevet til flere bøger, senest ”Tag gaden tilbage” (2019), der er skrevet i samarbejde med forfatterkollegaen Sarah Engell. Sanne Munk Jensen er uddannet cand.mag. i medievidenskab og nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet, skriver kortfilm og arbejder som filmmanuskriptkonsulent.